Hoe zit het nu echt? Thorium en de waarheid over kernenergie!

In de tweede aflevering van Hoe zit het nu echt? interviewt Ralf Dekker Theo Wolters over de zin en onzin van groene energie, en het belang én de mogelijkheden van kernenergie en thorium. 

 

In het nieuwe programma Hoe zit het nou echt? interviewt Ralf Dekker - penningmeester van het Renaissance Instituut en statenlid in Noord-Holland - experts op het gebied van Beta-onderwerpen zoals radioactiviteit, chloor, fossiele brandstoffen en het klimaat. Over al die onderwerpen worden talloze dingen gezegd, veelal ideologisch en/of politiek gedreven. Ralf Dekker stelt de simpele vraag: maar hoe zit het nou eigenlijk echt, wanneer we naar de feiten kijken? In deze aflevering wordt Theo Wolters geïnterviewd over de onzin van groene energie en het belang én de mogelijkheden van kernenergie en thorium.

Theo Wolters is ingenieur en eigenaar van zijn eigen ingenieursbureau en al sinds 1997 bezig met innovaties op het gebied van duurzame technologie. Sinds 2010 mengt hij zich in het energie- en klimaatdebat op zijn weblog climategate.nl. Met zijn ruime blik sluit hij geen enkele energie-oplossing uit en brengt de nodige ratio terug in het energie-debat. Juist daarom maakt Theo zich sinds jaar en dag hard voor de Thorium kerncentrale.